Studies en diensten

Ook voor mensen die niet zelf bouwen hebben wij oplossingen

Onze dienstverlening beperkt zich niet enkel tot zelfbouwers. Wij kunnen ook zorgen voor de coördinatie van uw projecten, het opvolgen van de aannemers, en uitvoeren van verschillende studies zodat u of uw aannemer perfect weet wat er moet uitgevoerd worden. 

 

Hieronder kan je alvast wat meer informatie over deze dienstverlening terugvinden, aarzel niet ons te contacteren indien u nog bijkomende informatie wenst te ontvangen.

Warmteverliesberekening

Bereken het vermogen van je verwarmingsinstallatie

Een correct gedimensioneerde verwarmingsinstallatie is de basis voor een comfortabele woning. Een te zwaar of te licht gedimensioneerde installatie zal u niet enkel merken aan het comfortverlies maar zal het rendement van de installatie ook naar omlaag halen.
Bovendien kan de kostprijs van een te zware installatie snel oplopen wat uiteraard onnodige investeringen zijn.

Een correcte warmteverliesberekening is dan ook noodzakelijk om een goede installatie te kunnen ontwerpen. Wij maken een warmteverliesberekening op basis van de meest recente normen (EN 12831) en gebruiken hiervoor krachtige professionele rekensoftware. 

 

 

Dimensioneren verwarmingsinstallatie

Berekenen en tekenen van je vloerverwarming en radiatoren

 

Op basis van de warmteverliesberekening kunnen wij ook de volledige verwarmingsinstallatie berekenen en tekenen. Voor elk ruimte bepalen we de correcte radiatoren of maken we het legplan voor de vloerverwarming op zodat het ook in de koude wintermaanden altijd aangenaam warm in huis is.

 

 

EPB

Opmaken energiecertificaten bij nieuwbouw of verbouwing

Voor alle bouwwerken is sinds 2006 een EPB berekening verplicht, deze berekeningen kunnen wij ook voor u uitvoeren. Wij gaan hierbij verder dan enkel de minimale berekeningen maar geven zoveel mogelijk details in de software in zodat je E peil zo optimaal mogelijk berekend wordt. Hierdoor krijgt je een gunstiger E peil en kan je in bepaalde gevallen zelfs gebruik maken van verschillende premies. 

Hiervoor werken wij intensief samen met verschillende lokale partners.

 

 

Projectopvolging

Ondersteuning particuliere en professionele bouwheren

Een bouwproject uitvoeren is voor elke persoon of organisatie een uitdaging en niet iedereen heeft daarvoor voldoende kennis en ervaring in huis.

Een goede projectbegeleiding is noodzakelijk om tot een goed resultaat te komen.

Door onze ervaring in het begeleiden van bouwdossiers zijn wij jullie ideale partner om het hele bouwdossier te begeleiden. We bekijken samen hoe onze inbreng het beste kan passen in uw project. Zodat u met een gerust gevoel het project aan ons kan overlaten.

 

Door onze ervaring met de specifieke wetgeving op de overheidsopdrachten zijn wij ook ideaal geplaatst om openbare instellingen en gesubsidieerde bouwprojecten te begeleiden.

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.