Waarom ventileren?

Gecontroleerd ventileren zorgt voor een gezond en aangenaam binnenklimaat zonder veel energie te verspillen

Door enkel te isoleren kan je het energieverbruik van je woning wel aanzienlijk doen dalen, maar om een aangenaam en gezond binnenklimaat te generen is voldoende ventilatie noodzakelijk.

Een goed ventilatiesysteem zorgt ervoor dat er constant een gezond binnenklimaat in uw woning heerst. U zal zich ongetwijfeld beter voelen in een omgeving met verse lucht terwijl tevens onaangename geuren snel naar buiten afgevoerd worden. Ook voor de woning zelf is een goede ventilatie belangrijk. Zo worden immers condensatie- en vochtproblemen vermeden.

foto ventilatie 2

Onze ventilatieoplossingen

Een goed ventilatiesysteem wordt op voorhand grondig uitgewerkt

ventilatie zelfbouw

Wij bepalen samen met u de juiste ventilatiedebieten voor uw woning. Hierbij houden we rekening met de wettelijke eisen die de EPB voorschrijft, maar ook met eventuele persoonlijke voorkeuren. Op basis daarvan maken we de nodige berekeningen en dimensioneren we alle leidingen, regelventielen en luchtgroepen. Bij het opmaken van het ontwerp schenken we speciale aandacht aan het geluidsniveau, onderhoud en rendement van de installatie zodat u jarenlang kan genieten van een optimaal ventilatiesysteem.
Zodra de werken uitgevoerd kunnen worden leveren we alle materialen bij u op de werf samen met duidelijke plannen en instructies. Vanzelfsprekend geven we uitgebreid plaatsingsadvies zodat u meteen aan de slag kan gaan.
Is het ventilatiesysteem klaar dan komen wij het opstarten en inregelen. Ook de ventilatieverslaggeving die vanaf 2016 verplicht is, kan door ons uitgevoerd worden.

Ziet u het niet zitten om alle openingen in de muren en plafonds zelf uit te boren, dan kunnen wij dit werk ook voor u laten uitvoeren. Zo hoeft u geen gevaarlijke stunts uit te halen en kan u zich concentreren op het installeren van het systeem.

Neem volledig vrijblijvend contact op met ons

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.